In de DierenOpvang Schagen Hollands Kroon worden in principe alle (huis) dieren opgenomen vanuit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon met de kernen; Slootdorp, Middenmeer, Wieringerwerf en Kreileroord met hun buitengebieden. Dit geld voor zowel zwerfdieren als dieren waarvan men afstand wil doen. Zie ons werkgebied.

Verder worden vondelingen of afstandsdieren, anders dan honden en katten voor de regio West Friesland opgevangen. Gevonden dieren dienen eerst telefonisch worden aangemeld. Er zal gekeken worden in de vermistenlijst of een dergelijk dier mogelijk als vermist staat geregistreerd. Op deze manier kan een gevonden dier vaak rechtstreeks terug bij zijn eigenaar. Dat voorkomt onnodige opname in het asiel en daarmee stress voor het dier.  Bij vermissing van een dier kun je hier ook zelf kijken bij de registraties van de laatste 4 weken.

 

Afstand doen van je dier:
Vul het formulier zo zorgvuldig mogelijk in. Eenmaal juist ingevuld en opgestuurd, zal onze medewerker zo snel mogelijk contact met je  opnemen en het vervolg traject en de kosten bespreken. Mogelijk is er nog aanvullende informatie nodig. 

Soms kan het zijn dat een dier niet direct terecht kan in het asiel. Een reden kan zijn dat er geen plek is op dat moment, dat er een besmettelijke ziekte heerst of omdat de quarantaine ruimte eerst ontsmet moet worden. In dergelijke gevallen wordt er een opnamelijst gehanteerd.

Dus om teleurstelling te voorkomen neem altijd eerst contact op.

Als je je hond vanwege gedragsproblemen wilt afstaan en je hebt nog geen gedragstherapeut ingeschakeld, dan adviseren we dat zeker te doen. Veel gedragsproblemen, zoals onzindelijkheid of agressie, kunnen worden opgelost. 

Wil je eerst toch meer weten, of twijfel je bel dan: 0224-551818
(optie 1) 
Je mag ook altijd eerst een bezoekje brengen om te kijken waar je dier komt logeren voordat het naar een nieuw tehuis gaat. Bel dan wel even voor een afspraak.