Anastasia en Drizella ♀︎

Leeftijd:
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan bij kinderen: Grotere

Ik heb Anastasia en haar zus Drizella overgehouden aan een reddingsactie, ze waren toen zonder moeder en 6 weken oud. Vermoedelijk zijn ze jongen van een zwerfkat. Ik vond ze zielig, streek mijn hand over mijn hart en nam ze in huis. Maar de dames hebben nogal wat wensen en ik moet me inmiddels te veel aanpassen naar mijn idee. Ze leveren mij veel stress op en ik zou zelf nooit voor katten hebben gekozen. Inmiddels voorzie ik ze alleen in alles wat ze nodig hebben, kwa verzorging, voeding en onderdak, maar de liefde en aandacht die ze nodig hebben kan ik ze helaas niet meer geven. 
Ze zien nml niet altijd het verschil tussen mijn meubels en de krabpaal, ze verplaatsen zelf de planten op de vensterbank als die hun in de weg zitten, ze zijn heel nieuwsgierig en zitten echt overal op, in en aan. Het aanrecht is één van de interessantste plekken in huis en ze schromen niet om even een vorkje mee te prikken wanneer je aan het eten bent aan tafel. Beide kunnen bij mij naar buiten, maar omdat Drizella nogal bang is aangelegd, en mijn tuin één is met de openbare weg, begon ze in huis te poepen. De keuze voor elke dag drollen opruimen van mijn laminaat of uit de gootsteen, óf een kattenbak in de woonkamer zetten, werd het laatste. Maar het laatste dat ik wil is een kattenbak in de woonkamer, die elke dag schoongemaakt moet worden. En ik word echt krankjorum van de kattenharen die de twee zusjes verspreiden. Al met al was het een lief gebaar om ze in huis te nemen uit medelijden, maar ik ben gewoon echt geen kattenmoeder en heb ik besloten dat het voor hen en mij beter is dat we uit elkaar gaan... Hoe lief ze ook zijn, het kost mij energie ipv dat een welkome toevoeging zijn van mijn leven.

Vertel hier wat over het karakter of andere bijzonderheden van het dier en wat je van de nieuwe eigenaar verwacht

Drizella is vanaf dag 1 al een gestresst en schuchter beestje. Ze is een enorme knuffelkont, maar vind het spannend wanneer ze ' zomaar' geaaid word en keert je dan ook rustig de rug toe. Zelfs wanneer ze zelf om aandacht komt vragen, is ze vaak nog op haar hoede, ook bij mij. Na veel wikken en wegen komt ze wel graag tegen je aan op de bank of op schoot zitten. Maar zodra je gaat verzitten is ze weg. ;) Ze is en blijft na al die jaren gestresst. Ik woon alleen en bij mij in huis is echt geen gevaar, maar ze zit/ligt nooit zo ontspannen als haar zus. Drizella kan echt schrikken van plotselinge geluiden. Drizella mag graag haar drollen begraven, maar heeft nogal last van smetvrees. Ze houdt dan ook niet van prut tussen haar nagels en wast na het poepen dan ook uitbundig haar poten in de waterbak, met een natte vloer tot gevolg. Nu ik een kattenbak in de woonkamer heb staan met biologisch afbreekbare, houtachtige korrels, vindt ze het niet meer zo nodig om haar poten te wassen in de waterbak. Kennelijk worden ze nu niet zo smerig. Sinds de kattenbak er staat, komt Drizella nauwelijks tot niet buiten. Buiten is alles eng, ze is nog nooit buiten mijn tuin geweest. 

Drizella heeft in huis ook echt een plekje nodig waar ze zich terug kan trekken wanneer het haar te druk wordt. Anastasia gaat gewoon naar buiten als het haar niet zint of te druk wordt. 

Drizella is allergisch voor vlooienbeten. Daar krijgt ze jeuk en korsten van, dus ze moeten allebei echt vlooi-vrij gehouden worden. Van mij krijgen ze elke maand een pipetje en dat werkt nu. 

Anastasia doet liever alles buiten, zelfs nu de kattenbak in de woonkamer staat brengt ze haar behoeften (gelukkig) naar buiten. Anastasia is in de zomer hele dagen buiten en gaat flink de hort op, maar nu het wat kouder wordt, is ze 90% van de tijd binnen. Ze liggen de hele dag op en in elkaar en maken mij een beetje het leven zuur met hun fratsen. Ik heb twee krabpalen, daar maken ze ook gretig gebruik van. 

Beide houden echt niet van kinderen, ze hebben nog nooit uitgehaald naar kinderen, maar maken zich wel gelijk uit de voeten wanneer er kinderen in de richting van de dames komen. 

De dames zijn enorme knuffelkonten en erg gezellige schootkatten, ze komen vrijwel direct bij je zitten wanneer je je kont neerploft. Anastasia is een allemansvriend en heeft totaal geen voorkeur voor een schoot. Drizella is een stuk kieskeuriger en houdt het bij degene die haar eten geeft. 

Beide dames weten dondersgoed dat ik ze niet op het aanrecht wil hebben, maar m'n aanrecht ligt standaard bezaaid met kattenharen... Iets met wanneer de kat van huis is, dansen de muizen op tafel?! Ik wil ze ook niet boven hebben, maar wanneer ik de gangdeur niet snel genoeg sluit, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en sprinten de trap op. 

Verder zijn ze onafscheidelijk, hartstikke lief en hun nieuwsgierigheid maakt ze enig! Ze zitten echt overal op, in en aan, je kunt geen tas of doos neerzetten, of deze wordt grondig onderzocht. Ook wanneer je de tafel hebt gedekt, wordt je werk grondig geïnspecteerd door de dames als je mazzel hebt! ;) De onderste kerstballen in de boom zijn ook enorm interessant, maar toen ik die hoger heb gehangen, was de interesse in de boom (gelukkig) volledig verdwenen. Soms richtte Drizella zich ook tot mijn gordijnen, maar dat heeft ze nu alweer een tijdje niet gedaan. 

Ze zijn totaal niet agressief, ze hebben nog nooit uitgehaald of gebeten. Als ze iets niet leuk vinden maken ze zich uit de voeten. 

Dus ben jij een lief poezenmens, wil je veel poezenliefde ontvangen en kun je veel liefde geven, word je niet boos wanneer ze het verschil tussen je meubels en de krabpaal even niet zien, vind je het geen probleem wanneer de planten op vensterbank worden verplaatst, kun je heel goed tegen kattenharen en heb je een rustig huishouden zonder kinderen? Kom langs en bewonder mijn prinsessen!

Huidige woonplaats: Winkel

Mail: gewoonkim@live.nl

voor meer informatie of een bezoekafspraak.