Jurre ♂

Ras/soort: Kooiker
Leeftijd: 29-12-12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan bij katten: Nee
Kan bij honden: Ja
Kan bij kinderen: Niet al te jonge
Kan alleen thuis zijn: Ja

Van Jurre is afstand gedaan omdat hij bij het loslopen op het erf zijn rol als waakhondje te letterlijk opnam als er (vreemde) mannen op het erf kwamen. Hij had dan de neiging om (in kuiten) te happen. Bij kinderen of vrouwen vertoonde hij dat gedrag niet. 
Het lijkt dan ook meer op onzeker gedrag naar mannen toe, zeker als die direct toenadering zoeken en zich naar hem toebuigen, in die situatie heeft hij ook al eens gehapt. 
Het is wel een aandachtspuntje bij een adoptie. Daarom wordt er gezocht naar ervaren Kooiker mensen die die gedrag mogelijk herkennen en daar op een goede manier mee kunnen omgaan en ombuigen. 

Verder is Jurre keurig opgevoed en luistert goed. Kan ook loslopen, uiteraard na gewenning en op veilige plaatsen. Jurre is niet overdreven druk, is dol op voertjes en kan daar goed mee getraind worden.
Houdt niet van water of zwemmen. 
Voor Jurre dus een ervaren baas die fijn met dit werkhondje aan de gang gaat en zorgt dat Jurre niet het eigen initiatief gaat nemen. 

Jurre is  48 cm hoog en weegt ruim 20 kilo (daar mag wel ietsje af) 
Zijn gebit was in een slechte staat, waardoor Jurre mogelijk ook flink pijn heeft gehad. Op 28 augustus zijn er een aantal kiezen getrokken en is zijn gebitje verder netjes gemaakt. 

 adoptievoorwaarden , tarieven

Omdat wij voldoende tijd willen inplannen voor een adoptie / kennismakingsgesprek maak je eerst een afspraak via:
0224-551818