Willi ♂

Leeftijd: Juni 2014
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan bij katten: Niet zeker
Kan bij honden: Ja
Kan bij kinderen: Grotere
Kan alleen thuis zijn: Opbouwen

Wil of kun je niet adopteren maar wil je wel de dieren in de opvang ondersteunen dan kan dat hier in onze doneerbus.  

 

 

Energieke jongen die toe is aan een vaste verbintenis 

Lieve Willi met zijn aandoenlijke beetje scheve bekkie. Zijn roots liggen in Spanje hier is hij als kleine pup doodziek op straat gevonden. Hij mocht naar een opvang waar hij liefdevol verzorgd werd en wonder boven wonder herstelde hij. Helaas kon hij hier niet blijven en Willi verhuisde naar een pension. Lange tijd verbleef hij hier wachtend op een fijne baas en was ondertussen zeer geliefd bij de mensen van het pension. De zorg was goed maar men had niet genoeg tijd om te voldoen aan zijn behoefte in knuffels en aandacht. Tevens had de stichting die Willi onder zijn hoede had geen geld meer om de kosten te dekken en zag het er naar uit dat deze jongen naar een perrera zou gaan. Dit hebben de mensen in Spanje gelukkig kunnen voorkomen en via een andere stichting kon Willi samen met een andere hond naar Nederland komen waar hij via DierenOpvang Schagen Hollands kroon op zoek ging naar zijn gouden mand.  

 

Zijn mede passagier vond al snel een echt thuis maar voor Willi bleef de juiste match uit. Even leek het erop dat hij een gouden mand had gevonden maar helaas strookten de verwachtingen van Willi en de mensen niet met elkaar en definitieve plaatsing bleef uit. Inmiddels is Willi in juni alweer 6 jaar geworden en is hij geruime tijd in Nederland op zoek naar die gouden mand.

 

Wat wij zeker weten over Willi is dat hij een ongelooflijke knuffelkont is. Het liefst kruipt hij tijdens een knuffelsessie helemaal in je weg. In de opvang tijdens koffietijd gaat hij na enige tijd ook rustig liggen en kan hij zeer aanhankelijk zijn. 

Ook is het een erg lenige hond en stond hij vooraan in de rij bij het uitdelen van energie pakketjes. Dit maakt hem bij uitstek geschikt voor heerlijke lange wandelingen en na enige training zal hij het ook goed doen dravend naast de fiets. Ja dit lees je goed, na enige training want dit is iets wat met hem verder (nog) niet (voldoende) gedaan is: TRAINEN en consequent begeleiden. 

Ook houdt hij wel van een spelletje maar hierin zit wel een aandachtspuntje, neem op tijd een time-out anders kan Willi even te fanatiek worden en je zo omver lopen of springen. Dit volgt nog dus enige oefening waar wij in de opvang ook al aan werken. Het maakt ook dat hij bij kleine kinderen en andere kleine dieren vaak te lomp is en misschien geen goede match. 

Willi kent de basiscommando’s zit en af, de uitvoering echter vergt soms wat geduld. Hij is zeer snel afgeleid, een tikkeltje onzeker en zeer prikkel gevoelig. Dit alles zorgt ervoor dat hij bijvoorbeeld tijdens een wandeling nog wel eens alle kanten op vliegt behalve die kant waar je heen wilt of zijn wandel tempo ligt een stuk hoger dan van de gemiddelde mens. Oftewel hij kan behoorlijk trekken aan de lijn en ook achter een snel passerende fietser of hardloper aan willen springen zit in zijn pakket.  

Echter is dit allemaal train baar het zal alleen wat tijd en geduld kosten. Ook hier zijn wij alvast mee begonnen, dan kun je hier thuis zelf nog verder mee aan de slag eventueel met hulp van een professional. Loslopen is ook iets wat wij in eerste instantie nog afraden, een lange lijn om hem toch zijn vrijheid te geven en mee te oefenen raden we dan ook ten zeerste aan. In de toekomst, na goede training, zou hij in een veilige omgeving wel los moeten kunnen.

Wij merken dat hij eenmaal uitgeraasd van zijn grootste dosis energie heel goed te trainen is. Hij vindt het ook super leuk om dan met iemand samen te werken. Het valt dan ook aan te raden om met hem een leuke speur of fun training te gaan volgen om zo meer rust in zijn koppie te krijgen en een mooie binding onderling op te bouwen. 

Met andere honden is hij niet altijd even handig, Willi wil door zijn onzekerheid graag de controle houden over iedere ontmoeting en ieder spel met de andere hond. Hierdoor doet hij er soms wat langer over om vrienden te maken en is het lang niet met alle honden een match. In de opvang hielp het bij sommige honden die hem negeren om Willi een piep balletje in de bek te geven waardoor zijn focus niet alleen meer op de hond lag. Maar in de opvang heeft hij ook leuke kennismakingen gedaan met andere honden en kan hij er leuk mee spelen en goed mee omgaan.  

Wij in de opvang hebben onlangs een DNA-test uit laten voeren om te kijken wat voor eventuele ras eigenschappen er nu in zijn roots zitten. Hieruit is naar voren gekomen dat hij voor 50% American Staffordshire Terriër is, de overige 50% is qua rassen niet duidelijk. Wel stroomt er naast de Terriër, herding, guard en hound door zijn aderen weten we nu.

Bent je nieuwsgierig geworden naar deze kanjer en je die ondernemende baas die hij zoekt? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.  

Willi is 64 cm hoog en weegt zo'n 30 kilo.  

Lees hier meer over buitenlandse honden

 adoptievoorwaarden , tarieven

Omdat wij voldoende tijd willen inplannen voor een adoptie / kennismakingsgesprek maak je eerst een afspraak via:
0224-551818